A room with a view

Computerroom - Planet Fur

De kamer waar ik werk begint nu pas naar mijn zin te raken. Linksboven de Flowerpot van Verner Panton die ik met vette korting bij de Bijenkorf kocht tijdens de kerstuitverkoop. Rechts het kastje dat we in Antwerpen vonden. Het risico van leuke kastjes is natuurlijk dat je daardoor ook weer meer zooi kan herbergen, maar deze konden we niet laten staan en mocht dus bij uitzondering mee. Hieronder het perspex rek uit de inventaris van een winkel in Utrecht. Ze gingen verhuizen en al het winkelmeubilair moest weg. Ik ben gek op dat soort toevallige vondsten. Het herbergt nu mijn mooiste kokeshi’s en mijn groeiende plastic ijsjescollectie.

The room where I work every day is starting to look the way I want it to look. On the top left the Flowerpot by Verner Panton I bought for a ridiculously low price at a Christmas sale. At the right the steel kitchen cabinet we took home from our trip to Antwerp. The risk of having too many cabinets in the home is of course that you create space to accommodate more stuff, but this one was too pretty and cheap to not buy it. Below the perspex rack I found at a shop that sold its whole inventory. I love accidental finds like that. It now withholds my favourite kokeshi and my growing collection of plastic icecream cones.

Computerroom - Planet Fur

8 antwoorden
 1. Marcha
  Marcha zegt:

  Een flowerpot? Gaaf! En dat rek is ook mega cool! Plastic ijsjes, waar vind je die ooit! (Heerlijk, kinderen gebruiken vaak het woord ooit, wel eens opgevallen? ;))

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Hahaha, ja klopt! (Zo van: “Alles duurt zo lááng” En dan denk jij: wacht maar tot je volwassen bent, dan heb je nooit meer ergens tijd voor. Haha) Ze verkopen nu bellenblaasijsjes bij de Zeeman voor 80 cent. Dikke tip! ;-)

 2. Judith
  Judith zegt:

  Plastic ijsjes! Zo gaaf! Heb je er ook al eentje in je collectie met zo’n soort knopje en als je daarop drukt dat dan het ijs (een spons balletje) uit het hoorntje schiet aan ’n touwtje? Mijn zusje had er zo eentje (in de jaren 80), zo leuk :)

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Nou en of ik die ken! Stikjaloers was ik op zulke kindjes, want ik had er nooit een. Vandaar mijn huidige obsessie waarschijnlijk!

 3. Lonneke
  Lonneke zegt:

  O, heerlijk dit! En zo herkenbaar. Mooie spullen en kastjes met nog meer mooie spullen. Mijn dochter heeft een voorliefde voor ijsjes, dus ik zou ook een eind komen denk ik ;-) Zag die mooie rekken van HAY…weer iets op mijn wishlist (liefst uit zo’n mega uitverkoop ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *