My own urban vase legend

Thrift loot Antwerp

Afgelopen weekend ben ik weer eens ouderwets, Macklemore stijl tekeer gegaan in de kringloop. (Als je dat nummer nog niet kent, kijk dan hier de clip. Hysterisch grappig.) Eén van de vele redenen waarom ik van winkels met rommel hou is wanneer ik er iets vind wat op mijn verlanglijstje staat, zeker als het daar al een decennium staat. De witte vaas zat ooit in de collectie van de Hema, het is een ontwerp uit één van hun design wedstrijden. Ik heb er zelfs een knipsel van in mijn knipsels database (ja mensen, ik heb een echt papieren-knipsels bestand, mijn eigen analoge Pinterest, zogezegd). Zelfs dat knipsel is oud. Zo oud, dat ik op een gegeven moment ben gaan denken dat die hele vaas gewoon imaginair was, ook omdat ik er nooit één in het echt zag. Ik had zowaar mijn echte eigen urban vaas legend.

Tot ik dus naar Antwerpen ging en er dit exemplaar vond (in België, for crying out loud). Het is niet bepaald in nieuwstaat, de vorige, niet zo pientere eigenaar, verfde hem. Wit. Maar hij was al wit.
Waarom ik ‘m zo gaaf vind? Door dat extra bloemenhoudertje bovenaan. Ontworpen voor afgebroken stengels. Geniaal. Oo, deze vaas gaat zoveel liefde krijgen.

Verder vonden we een prachtig, stalen keukenkastje voor maar 8 euro in perfect mintgroen, nog een bloempot (je hoeft niet echt meer te raden wat momenteel mijn favoriete kleur is) en een snoepjes-achtige asbak. Niet dat ik rook verder. En shit man, het was bij elkaar maar 15 euro!

I’ve been poppin’ some serious tags in Antwerp last weekend, Macklemore style. (If you don’t know what that means, watch this clip. It’s hysterical.) One of the many things I love about thrifting is when I find something that’s on my wishlist, especially if it’s been there for a decade. The white vase on these pictures was once in Hema’s collection, it’s actually a winning design from their annual design competition. I have a clipping of it in my images database (yes people, I own an actual paper-clippings database, my own analoge Pinterest so to speak). That clipping is so old, at one point I began to think the vase never existed, especially since I had never came across a real one in my life. I created my own urban vase legend.

Until I went to Antwerp last weekend. And found one there (in Belgium for crying out loud). It’s not in mint condition or something, its former dumb ass owner painted it. White. Even though it was white already. Why I love it so much? I think that extra holder (for broken stems) is genius. Oo this vase is going to get so much love.

Futhermore, we bought a beautiful steel kitchen cabinet for just 8 euros in a beautiful mint colour, another flower pot (can you guess what my current favourite colour is?) and a beautiful candy-shaped ashtray. And shit, it was only 15 euros!

Thrift loot Antwerp

Nog een juweel om te delen, tot slot. We ontdekten een heel nieuw, super leuk adres in Antwerpen voor ontbijt, lunch, gebak en de heerlijkste Chai Latte die je ooit gedronken hebt. Het heet Tinsel (Vlaamse Kaai 40). De inrichting is heel fijn, net als hun huisstijl. (Als je nog wat meer overtuiging nodig hebt, kijk dan even bij mijn Instagram feed ;-))!

One gem to share with you before I go. We discovered a new, sparkin’ new coffee address in Antwerp and it’s called Tinsel (they’re at Vlaamse Kaai 40). It’s the place to be for breakfast, lunch, sweets or the most delicous Chai Latte you’ll ever come across with. On top of that, the place itself is gorgeous, as well as their branding. (Check my Instagram feed if you need to be convinced ;-))!
Tinsel Antwerp

15 antwoorden
  1. Daphne
    Daphne zegt:

    Ja! Naar het Best kept secret festival. Ik was echt zo blij dat ze dat aankondigden een dag nadat ik m’n kaartje had. Heel hard feesten, in thrifted outfit of course ;)

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Verner Panton die ik met vette korting bij de Bijenkorf kocht tijdens de kerstuitverkoop. Rechts het kastje dat we in Antwerpen vonden. Het risico van leuke kastjes is natuurlijk dat je daardoor ook weer meer zooi kan herbergen, maar […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *