Hej Pippi!

Pippi

Het was allang geen geheim meer natuurlijk, ik hou ontzettend van kinderboeken. Momenteel heb ik de vintage exemplaren van Pippi Langkous op mijn kringloopverlanglijstje staan, maar ik kan ze in de regio amper vinden. Waarschijnlijk is Pippi te anarchistisch voor de mensen hier, óf men houdt zo van die boekjes dat niemand ze wegdoet, kan ook nog. Maar, de aanhouder wint. Recent vond ik er één, bij een kringloop van de kerk nota bene. Kijk hier, hier en hier voor meer recent gevonden kinderboekjes!

I have a thing for children’s books and currently have the vintage examples of Pippi Longstocking on my thrift wishlist. Apparantly, Pippi is too anarchistic for this region, I couln’t find one at all (or those books are so well loved, nobody gets rid of them of course!). But, my perseverence paid off, I found one! Take a look here, here and here for other recently thrifted children’s books!

Pippi

Pippi

11 antwoorden
  1. Arja
    Arja zegt:

    haha grappig dat je het nou net bij de kerk tegenkomt :).
    Zo zie je maar weer het leven is een grote verrassing hahah
    Leuk is tie!

    Liefs Arja

    Beantwoorden
  2. Judith
    Judith zegt:

    Ik koop ook liever kinderboeken dan boeken voor volwassenen… En de besten zijn meestal ook het oudst, veel kinderboeken van tegenwoordig die mensen weggeven voor de rommelmarkt of kringloop zijn echt vreselijk (roze, slechte lettertypes, slechte verhalen en illustraties… bah!). Leuke boekenserie Marlous!

    Beantwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Ik ben het helemaal met je eens, er word zo veel rotzooi gemaakt tegenwoordig. Ik ben licht snobistisch als het op kinderboeken aankomt ;-D Het maakt de zoektocht naar moois wel Extra Leuk!

    • Marlous
      Marlous zegt:

      Ronja, dat boek vond ik ook geweldig. Ik was het bijna vergeten..maar bij deze staat ie ook weer op mijn kringlooplijstje ;)

  3. Eefje
    Eefje zegt:

    Gaaf! En zulke mooie tekeningen. Ik vond laatst twee prentenboeken geschreven door Godfried Bomans. Echt zo geniaal gemaakt.
    En oh, de griezels van Roald Dahl vond ik recent ook, en dat boek blijft ook fantastisch, hoe oud je ook bent!

    Beantwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Jaaa, Roald Dahl en Godfried! Fantastisch. Ik vond De Heksen recent, die boeken horen gewoon bij je opvoeding..die gaan nooit naar de kringloop wat mij betreft!

  4. jjohanna
    jjohanna zegt:

    Hi Marloes, goede vondst! Ik verzamel al jaren oude en bij voorkeur kinderboekjes. Mooie omslag en illustraties zijn een must maar ze mogen best er een beetje gebruikt en vooral geliefd uitzien;0) ik had de mazzel een paar jaar in een bieb in canada te werken en viste uit de donatiedozen de fraaiste boekjes van alle talen..haha, mijn collega’s vonden ze maar viezig en legden ze graag opzij voor mij: lucky me!
    Thanks for sharing,johanna!

    Beantwoorden
  5. Belinda
    Belinda zegt:

    Aaaaj, die pippi heb ik ook. En een aantal hele oude Annie M.G.’s
    Mijn zoon heeft de hele Roald Dahl collectie (die ik voor hem kocht, dat snap je ;-))

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *