Alpaca, I love you

Eén van de hoogtepunten van mijn reis naar Amerika afgelopen jaar was een bezoek aan een Alpaca boerderij op Martha’s Vineyard. Ik hou van ‘afwijkende’ dieren zoals de Alpaca (in datzelfde rijtje staan luiaarden en hazewindhonden) en zo kan het gebeuren dat een bezoekje aan een wei met Alpaca’s een hoogtepunt van mijn vakantie wordt. In dat licht kan je vast begrijpen hoe blij ik ben met de Alpaca die ik recent bij de kringloop aantrof (die op de bovenste foto, de dag dat er tweedehands Alpaca’s bij de kringloop aangeboden worden ga ik niet meer meemaken denk ik ;)). Waarschijnlijk een souvenir van een trip naar Peru, maar van het gezichtje, de oortjes tot aan het koordje om de nek prachtig in elkaar gezet. Op de één of andere manier vind ik de beste souvenirs altijd dichtbij huis. Hé en vertel eens, heb jij een lievelingsdier, anders dan anderen?

One of the highlights of my trip to the U.S. last year was a visit to an Alpaca farm on Martha’s Vineyard. I have a thing for ‘off-beat’ animals like Alpacas (and sloths and whippets) and that’s how a simple visit to a farm with dozens of Alpacas can become the highlight of my vacation. You can imagine how my heart made a jump of joy when I found the fellow on the top image at a thriftshop (how cool would it be if I found a real Alpaca at a second hand store?!). It’s probably some souvenir someone took home from a trip to Peru, but it’s beautifully crafted, from its face and tiny ears to the cord around its neck. Somehow, I find the best souvenirs close to home. So tell me, do you have an attraction to a certain kind of (strange) animal?

17 antwoorden
 1. Readkapke
  Readkapke zegt:

  Haha een paar jaar terug hadden onze buren ze in de wei, zulke aparte dieren, had er daarvoor ook nog nooit van gehoord eigenlijk. Zelf hadden we lange tijd indische loopeenden die je bijzonder tam kunt maken, tot nu toe favoriet!

  Beantwoorden
 2. Andrea
  Andrea zegt:

  ohhh, zo lief die beesten! :) ken je catrabbit al (www.catrabbit.com.au)? zij maakt onder andere ook hele leuke alpacas (en ook exotische korthaar katten!).Binnenkort een blogbericht over haar op mijn blog (zodra mijn bestelling er is ;))

  Beantwoorden
  • Planet Fur
   Planet Fur zegt:

   Zij maakt mooie dingen zeg! Ik kende haar al via een andere website zie ik nu, die uiltjes zijn ook té snoezig. Ik kan niet wachten om jouw bestelling te zien ;-)

 3. Amanda
  Amanda zegt:

  I suppose they aren’t that strange, but they aren’t that common, even in the farmlands where I grew up.. i love goats. & sheep & ducks but mostly goats. I want one or two..

  Beantwoorden
  • Planet Fur
   Planet Fur zegt:

   Oo I love those ‘common’ farm animals too! In fact, I still dream of my own piece of land with a couple of animals on it..sweet dreams! ;-)

 4. Darja Charapova
  Darja Charapova zegt:

  aa wat een geweldig beeldje heb je gevonden van de Alpaca! Hij heeft dan ook een buitengewoon sympathiek hoofdje :-)
  Heb zelf een hele rij met dieren die tot lieveling behoren…maar luiaard, koala, gordeldier en miereneter zijn al lange tijd wel erg favoriet. Heel toevallig ook laatst in kringloop mooi hout beeldje van gordeldier gevonden, net zo blij mee als jij met de vrolijke Alpaca!

  Beantwoorden
 5. Mengel en Moes
  Mengel en Moes zegt:

  Ik ben al heel lang gek op zeepaardjes. Ik vind ze zo ontzettend bijzonder. En mooi. En sierlijk. Verontwaardigd ben ik als ik ze ergens als gedroogd souvenir tegenkom (al is het maar op tv) of als een stukje zeepaard gebruikt wordt als medicijn. Wij mensen zijn maar rare wezens…. Maar ja dus, zeepaardjes staan hoog in mijn lijstje.

  Beantwoorden
  • Planet Fur
   Planet Fur zegt:

   Haha, ik kan dat helemaal navoelen. Ik las recent weer een ellendig verhaal over het aantal olifanten dat afgeschoten is in 2012…ik kan daar nog iedere keer te neergeslagen van worden. Inderdaad: rare wezens!

 6. Ruth
  Ruth zegt:

  Jaa! Dieren als miereneters zijn zo leuk om te tekenen! Ik heb er eens een geboortekaartje mee gemaakt. Pelikanen, walrussen, flamingo’s, kolibries, oh er zijn zoveel leuke dieren! favoriet tekenonderwerp ;) ps. Kabouter Wesley

  Beantwoorden
  • Planet Fur
   Planet Fur zegt:

   Kabouter Wesley is mijn licht in de duisternis ;-) Vooral de kreet ‘heruitgave met wel 0 nieuwe avonturen’ vind ik hilarisch. Je maakt trouwens echt prachtige illustraties Ruth!

  • Ruth
   Ruth zegt:

   dank je! hoop binnenkort weer volledig aan de slag te kunnen! En ja, hoe flauwer de grap hoe beter in het geval van kabouter Wesley

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *