Panama

As much as I would have liked this post to be the announcement of our next holiday destination, it isn’t. On the other hand, a trip to a second hand shop is extremely relaxing to me, maybe (er…absolutely certain!) way more stress-reducing than a 24-hour plane flight or car ride to a destination somewhere on the globe. This book of Janosch I thrifted recently is so endearing that it could make me cry. I mean..look at that cute cover! The book is about a little bear and tiger that decide that Panama is the land of their dreams and set off on a journey to find it. Of course, in the end they actually learn to appreciate what they have at home. Quite the bottom line of traveling isn’t it? Once you’re far away from home you realize how much you actually appreciate it. I love how Janosch learns his readers these great life lessons in such an endearing and funny way. Maybe I’ll just plan a second hand tour through The Netherlands next summer.

Hoe graag ik ook zou willen dat deze post de aankondiging was van onze volgende vakantie bestemming, is het dat zeker niet. Aan de andere kant: een trip naar een kringloop is extreem ontspannend voor mij, misschien wel (euh, eigenlijk zeker wel) véél stress-reducerender dan één of andere vlieg- of autoreis van 24 uur naar een uithoek van de wereld. Ik vond dit boekje van Janosch recent bij de kringloop en alleen de omslag is al zo aandoenlijk dat ik ervan vol zou schieten. Het verhaaltje gaat over een kleine beer en tijger die op zoek gaan naar Panama, het land van hun dromen (of tenminste, dat denken ze). Natuurlijk gaan ze thuis weer extra waarderen door hun reis, wat eigenlijk de kern van deze post is: door ver van huis te zijn, ga je er weer vreselijk naar terug verlangen. Daarom hou ik zo van Janosch: hoe hij eenvoudige levenslessen verpakt op zo’n grappige en prachtige manier. Misschien dat ik de komende zomer maar eens gewoon op kringloop-tour door Nederland ga.

6 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de aanhouder wint. Recent vond ik er één, bij een kringloop van de kerk nota bene. Kijk hier, hier en hier voor meer recent gevonden […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *