Elderflower

Elderflower, such a gorgeous word (I collect cool words, did you know?). My father-in-law is quite the experimental type (with food, he’s no mad scientist or something) and last Summer he made Elderflower juice himself which tasted absolutely fabulous. (I still covet those last bottles he put on ice for a different occasion.) Anyway, last weekend I drank this divine juice from a beautiful bottle at Sid and Liv, a super-cosy lunchroom/shop in Nijmegen. The Sid and Liv shop will be moved to the front of the building in a short while and therefore they have a 40% discount on a large amount of the collection, like the striped Ferm Living cushion on the background. If you’re in the neighborhood, be sure to pop along for a glass of Elderflower pressé, a cup of hot Dirty Chai Latte and/or to add something fabulous to your interior!

Elderflower (vlierbes) vind ik een prachtig woord, één van de velen. Ik mag mijn omgeving graag lastigvallen met mijn mooie-woorden lijstje (‘blaffer’, ‘scabreus’, ‘pantry’ ‘knoepert’ en sinds kort dus ‘elderflower’, de lijst heeft letterlijk en figuurlijk geen grenzen). Mijn schoonvader is een man van het experimentele soort (op het gebied van voedsel, hij is geen doorgedraaide natuurkundige of iets dergelijks) en hij maakte afgelopen zomer de meest fantastische vlierbessensap. Sinds die tijd ben ik fan en aas ik nog steeds op die paar liter die hij nog in de vriezer heeft liggen voor wanneer de gelegenheid vraagt om vlierbessensap (ik hoop dat ik dan van de partij ben). In ieder geval.. Afgelopen weekend dronk ik het uit dit prachtige flesje bij Sid en Liv, een ontzettend leuke lunchwinkel in Nijmegen. De winkel wordt binnenkort verplaatst naar de voorkant van het pand en heeft momenteel een groot deel van de collectie in de opruiming liggen, zoals het gestreepte Ferm Living kussen op de achtergrond. Mocht je dus nog in de buurt komen, ga er dan zeker even langs voor een glas Elderflower pressé, een mok Dirty Chai Latte en/of om je interieur aan te vullen met iets moois!

(Is het me wéér gelukt om twee totaal verschillende onderwerpen binnen twaalf zinnen aan elkaar te knopen, je zou het bijna een kunst kunnen noemen. Ik ben in te huren voor feesten en partijen.. ;-))

10 antwoorden
  1. Inge
    Inge zegt:

    Ik vind het ook een prachtig woord! Klinkt alsof het zo uit een sprookje komt. Ik heb ook een grote fles van die drank in de koelkast staan, vind hem heerlijk. Je kan hem vinden bij Ekoplaza, mocht je interesse hebben :)

    Beantwoorden
  2. Mengel en Moes
    Mengel en Moes zegt:

    Leuk om dat flesje straks als vlierbesvaasje te gebruiken. Zo’n takje met bloemen of bessen ziet er altijd mooi uit.
    Niet wegdoen dus. Maar dat was je vast niet van plan hè? Grappig hoe jullie ‘kabouter’ (hoe heet hij ook al weer… heb het wel gelezen toen je ‘m kocht) zo quasi cool boven het randje van de foto uitpiept….

    Beantwoorden
  3. Iris (Irideeën)
    Iris (Irideeën) zegt:

    Heerlijk, vlierbessen. Mijn vader maakt in de zomer dunne vlierpannekoekjes van de bloemschermen; ook om te smullen. Die flesjes zijn trouwens te koop bij Dille en Kamille, mocht je er meer van willen inslaan.
    x Iris

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *