A thriftfind fairytale

It was the 31st of December and we went on a short thrift adventure to one of my favourite thriftshops. I didn’t find anything. Except this vintage Giotto Stoppino Kartell magazine holder in mint condition. Does this story sound like a fairytale to you? Of course it does. And it would have been a real fairytale if I had paid less than 5 euros for it, but I didn’t. The people at this thriftstore knew it was some kind of vintage classic design item, so they put a 20 euro price tag on it. Against all my thrift-principles I bought it anyway. It is, after all, still a bargain for such a great item.

So tell me, what do you think: do thriftfind fairytales still exist? And if you have a great story about a recent thriftfind: do tell!

Het was 31 december en we besloten een kort tochtje te maken naar mijn favoriete kringloop. Ik vond er helemaal niks. Behalve dan deze vintage Giotto Stoppino lectuurbak voor Kartell in perfecte staat. Dit klinkt als een sprookje, hè? Het zou ook echt een sprookje geweest zijn als ik minder dan 5 euro voor het geval betaald had, maar dat is (helaas) niet het geval. De mensen bij de kringloop hadden (wederom helaas) een donkerbruin vermoeden dat deze lectuurbak iets design-achtigs moest zijn, dus plakten er een prijskaartje van 20 euro op. Tegen al mijn principes in kocht ik hem toch, 20 euro is immers toch nog een koopje voor zo’n item.

En vertel me nu eens: geloof jij nog in kringloopsprookjes? Heb je recent iets gevonden, wat een klassieker bleek te zijn, voor wèinig? Vertel!

22 antwoorden
 1. Hanke Arkenbout
  Hanke Arkenbout zegt:

  Het is echt een beauty! Dan kan je dat toch niet weerstaan omdat je hem zo graag wil hebben he hihi! Ik ben ook echt jaloers op je kleed, is dat ook een vintage vondst? Mijn beste tweedehands koopje ever is mijn prachtige bruinleren + warmhouten baroktroon. (niet zo’n fluffy roze dus maar een échte!) voor 50 euro. Die gaat nooit meer weg ook al is mijn huisje er veel te klein voor haha!

  Beantwoorden
  • Planet Fur
   Planet Fur zegt:

   Haha, nee..een echte echte kelim uit Moldavië, gekocht bij Sjakies in Haarlem. Iemand had er een optie op en moest héél lang nadenken over ze hem wilde. En wij maar wachten. Het is uiteindelijk goed gekomen. Ik kom binnenkort een keer proefzitten op die stoel ;-)

 2. Jessica
  Jessica zegt:

  Hij is moooooi! Maar idd jammer dat steeds meer kringloopwinkels weten wat ze in huis hebben… Ik vond laatst een retro snackschaal van Emsa (je weet wel, met die draaibare bakjes), helemaal nieuw in plastic met vergeeld plakbandje, voor €1,50!

  Beantwoorden
 3. Een dotje wat
  Een dotje wat zegt:

  Oh wauw! Hij is mooi! Ik vond een tijd terug een Artifort Geoffrey D. Harcourt bureaustoel op wielen met perfecte bekleding voor 10,-. En twee dozen vol Koziol sneeuwkristallen voor 5,-! Ik heb toevallig gister een stukje op mijn blog geschreven over mijn meest recente kringloopvondsten ;-) Fijne dag!

  Beantwoorden
  • Planet Fur
   Planet Fur zegt:

   Wauw, dat is echt een sprookje. Zie, ze bestaan! Ik heb net je blog zitten lezen, ik ben gek op kringloopverhalen, dus dat was smullen ;-)

 4. Mengelmoes
  Mengelmoes zegt:

  Wat een vondst. Voor 20 euro liet ik ‘m ook niet staan. Kijk Marktplaats maar eens na voor de prijzen. Ik heb bij de kringloop (nog) geen klassieker gevonden. Wel heb ik de liefde van mijn leven gevonden via Marktplaats, toen ik van hem een kast kocht. (En achteraf best voor weinig. Dat heeft zich al op zoooo vele manieren terugbetaald… :-) ) Telt dat ook als sprookje? Voor mij wel in ieder geval!

  Beantwoorden
  • Planet Fur
   Planet Fur zegt:

   Dus..die kast kwam uiteindelijk weer bij hem (jullie) in huis te staan, uiteindelijk? Wat een leuk verhaal, de beste tweedehandsvondst ever, een man. Dat telt zéker als sprookje wat mij betreft!

 5. Sanne
  Sanne zegt:

  Haha, zo grappig dat hem dan toch koopt tegen je principes in ;-). Zo zit ik ook wel in elkaar! Ik heb geen neus voor design en zulke bijzondere kringloopwinkels vind ik hier niet ik Delft. Laatst kocht ik voor mijn dochter wel een fantastische boerderij van Little People voor €5,- inclusief dieren en poppetjes. Na een goede schoonmaakbeurt kwam ik erachter dat de geluidjes het alleen niet meer deden. En wat denk je? Na een week was hij (blijkbaar) goed opgedroogd want alle geluidjes doen het weer! Dus ik ben stiekem wel trots op dit koopje!

  Beantwoorden
 6. Elle Bee
  Elle Bee zegt:

  Nee, ik geloof niet meer in Kringloopsprookjes.
  Aantal jaar geleden vintage poefjes gekocht….max 5 euro voor betaald, als ze er nu al staan vragen ze er tussen de 15 en 35 euro voor.Misschien moet ik maar eens te koop aanbieden? Verder koop ik gewoon wat ik leuk vind.
  Groetjes,
  Letty

  Beantwoorden
  • Planet Fur
   Planet Fur zegt:

   Volgens mij kan je er een leuke winst mee maken nu Letty. Ik wou dat ik nog beter opgelet had, al die jaren dat ik naar de kringloop ging. Had ik nu een goede winstgevende handel mee op kunnen zetten denk ik ;)

 7. Mars
  Mars zegt:

  Kek bakkie hoor! Wel jammer he dat dat de kringloopwinkels zo op de hoogte zijn :( Maarrrr soms ontglipt er nog wel eens wat aan de aandacht, dus ik geloof nog wel in sprookjes hoor! Zo vond ik niet al te lang geleden een CatheringHolm schaaltje voor bijna niks. En niet echt klassiekers, maar mijn Muuto tafeltjes en kandelaar vond ik toch ook wel sprookjes :D (oja, ik vond nog meer van de merk, maar dat heb ik verkocht, dus daar denk ik liever niet meer aan ;))

  Beantwoorden
  • Planet Fur
   Planet Fur zegt:

   Vond je die bij de kringloop? Nou, in dat geval vind ik het zeker sprookjes! En aan de rest gewoon niet meer denken, werkt bij mij ook altijd heel goed ;-D

  • Mars
   Mars zegt:

   Holy shit, ik lees mijn reactie nog eens terug en ik lijk wel een buitenlander met ‘de merk’! Ik moet maar in gedachten houden dat ik wat minder snel moet typen en eerst moet lezen voordat ik op publiceren druk (of me er niet zo druk om maken :D)

  • Planet Fur
   Planet Fur zegt:

   Hahaha, hebben we dat niet allemaal met onze drukke levens? Zolang je maar geen ‘sproetjes’ en ‘inktvip’ of ‘geef maar hoer, ik roggel het wel’ gaat schrijven, begrijpen we elkaar ;-)

 8. Daphne
  Daphne zegt:

  Gave bak!!

  Ik heb wel een aantal dingen thuis die wat dat betreft een goede koop waren. Zoals de Dijkstra bollamp met het label er nog aan voor 2 euro, een compleet theeservies van Figgjo Flint (barcarole print) voor 5 euro waar ik helemaal verliefd op ben en een half jaar terug nog een krat met 21 rollen super vintage behang nog in de verpakking voor een tientje!
  Toen huppelde ik wel naar huis :-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *