The Berlin loot

When someone returns from a holiday I can’t restrain myself from asking: “Did you buy anything cool?”. I know it’s shallow to ask for material things first en for experiences second (like: “Did you see whales/snakes/other wild animals/spectacular temples?”) but the joy of buying a present for yourself in a foreign country is a feeling I just can’t hear enough about. So I am going to tell you which pressies I indulged myself with in Berlin ;-) In an awesome supermarket with a great assortment of biological products I found the cute tea with Janosch packaging. I’ve been a fan of his work since I was little. At Kathe Wohlfahrt (fart-hahaha..oo childish woman) I found the – very hysterical – glass squirrel. And I bought my diary for 2013: a Petit Prince Moleskine. I must be a very serious business woman now that I own a Moleskine to plan my projects in! Did you buy anything cool during your holiday lately? Please share!

Als vrienden of familie terugkeren van vakantie kan ik mijzelf er niet van weerhouden om te vragen of ze er nog iets leuks voor zichzelf kochten. Het is natuurlijk ontzettend oppervlakkig om eerst naar stoffelijke zaken en dan pas naar ervaringen te vragen, (zoals: “Heb je nog walvissen/slangen/andere wilde dieren/spectaculaire tempels gezien?”) maar ik beleef veel plezier aan fijne aankopen in het buitenland en hoor het dus graag als andere mensen hier ook plezier aan beleven. Bij deze ga ik jullie dus ook vervelen met mijn Berlijn-aankopen ;-) Ik vond bij een supermarkt met geweldig biologisch aanbod thee met Janosch verpakking (ik van kleins af aan fan van zijn werk), de hysterische glazen eekhoorn kocht ik bij Kathe Wohlfahrt (de winkel is overigens net zo hysterisch). Daarnaast kocht ik mijn agenda voor 2013: de Petit Prince Moleskine. Ik moet nu wel een serieuze zakenvrouw worden, nu ik mijn werk in een echte Moleskine ga plannen, haha. Hé, vertel eens? Wat voor moois vond jij recent in het buitenland?

8 antwoorden
 1. Elle Bee
  Elle Bee zegt:

  Hoi Marlous,
  Ik vind het altijd een sport om leuke dingen (meestal materialen) in het buitenland te kopen, dus begrijp precies waar je het over hebt. Tijdens ons laatste reisje naar Kreta heb ik in Chania bij een wolwinkeltje prachtige mohair gekocht. Van die mooie kleuren die van blauw naar groen verlopen met een “glinstertje”, maar ook andere kleuren, effen wit en zwart.Voor mijzelf heb ik een klein icoontje van Maria met kind gekocht. Ben niet religieus maar vind dit soort dingen altijd heel mooi. Zal er morgen een foto van maken en op mijn blog zetten. Kan nu even niets fotograferen want E(chtgenoot) heeft het toestel mee naar Bonaire. Mag die van dochterlief gebruiken maar zij is haar oplader kwijt, heb een nieuwe besteld en die is zojuist door de post gebracht. Kan dus morgen weer aan de gang.
  groetjes Letty

  Beantwoorden
 2. Eefje
  Eefje zegt:

  Die theeverpakking, mooi! En je eekhoorn ook, en de agenda…
  Ik kocht in Istanbul niet eens zo heel veel. Een vis om op te hangen gemaakt van leuke stofjes, een hele mooie hammam-doek en een appeltjesjurk. En een heel mooi blikje met ook een vissenprint. Blij mee!

  Beantwoorden
 3. Hiskia / www.gestipt.com
  Hiskia / www.gestipt.com zegt:

  Herkenbaar: een vakantie is niet compleet zonder aankopen!
  Die agenda is prachtig zeg!!

  Hier (Zwitserland) zitten we vlakbij de grens met Duitsland en Frankrijk, dus eens in de zoveel tijd mag ik me daar uitleven in de plaatselijke supermarkten. Leuk! Favoriet zijn voorverpakte crêpes uit Frankrijk en de Duitse bio-winkels met hun enorme assortiment. Mijn laatste ‘echte’ souvenir kocht ik tijdens onze vakantie naar Noord-Cyprus,baf: kauwgom van de hars van een pijnboom.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *