Hummel

Ik vond deze lamp van Hummel voor € 5,00 in de kringloop. Toen ik er meer informatie over zocht op internet (wat ik graag doe met nieuwe vondsten) blijken die dingen op eBay (zelfs de kapotte) voor meer dan $ 150.00 over de toonbank te gaan. Wat ik ontzettend komisch vind. Weet je nog die lijst met stijlen die ik noemde in mijn vorige post? Ik geloof dat ik ’truttigheid’ met een gerust hart in dat rijtje erbij kan zetten…of is dit toch gewoon kitsch?

Nog twee dagen voor de launch van Oh Marie! We zijn ontzettend druk met de laatste loodjes. Zaterdag de launch en daarna bijna direct door naar de Woonbeurs waar ik drie dagen te vinden zal zijn! (Wat ik, vijf jaar geleden, echt nooit had durven dromen.)

I found this Hummel lamp for € 5,00 in a thriftshop. When I searched for more info about it (which I like to do with old stuff), I found these go for more than $ 150.00 (even the broken ones!) on eBay, which makes me chuckle a bit. Remember what I wrote about my style in the previous post? Better add flimsy to that list of styles too…or would you rather call this kitsch?

Two days before the launch of Oh Marie! It’s all going to happen, next Saturday. So excited!

11 antwoorden
  1. Mariël
    Mariël zegt:

    Dat is geweldig! Ik doe dat ook altijd. Zo vond ik gister een Roemeens borduurboek uit 1978 met prachtige patronen. Na een beetje speuren op internet kwam ik er achter dat het boek wordt verkocht voor 90 USD ! Ik betaalde 50 cent! Dat vind ik zo leuk!

    Beantwoorden
  2. Iris Vank
    Iris Vank zegt:

    Mijn vader heeft zo een kerststal van Hummel van het grof vuil gered. Hij liep eens in de stad en zag de set in een etalage staan. Omdat het hem wel leuk leek om er een kameel bij te hebben, ging hij naar binnen. Waar hij een hartaanval kreeg van de prijs. Er staat dus nu een iets te kleine kameel in zijn kerststal, gewoon uit de kringloop. ;)

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Duitse vriend, mijnheer HummeL, beschilderde blijkbaar meer dan porselein in zijn werkplaats. (Zie jij nu ook ineens een mannetje in knickerbockers in een vakwerkhuis voor […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *