The eye of the tiger

I’ve been playing with Molly while taking pictures of her (or playing and trying to take pictures of her). This was quite a challenging project, because A. Molly sleeps most of the bright part of the day and B. if she’s awake she only wants to cuddle, which makes it very hard to take pictures of her, because everything I point at her (a camera for instance), she wants to cuddle too (or at least sniff at it and since she hasn’t very much of a sence of smell, she has to do this at close quarters). The reflection of the cameralens onto the window-sill did the trick in the end, she freezed in an attempt to attack it, hence the alert look in her eyes. No lenses or Mollies were harmed during the making of this picture, by the way.

Om goede foto’s van Molly te maken kan je best een heel dagdeel uittrekken. Molly slaapt namelijk het grootste (lichte) gedeelte van de dag en als ze wakker is tijdens deze tijdopening, dan wil ze kroelen en dan is het nog moeilijker om foto’s te maken omdat ze dan meteen de camera ook mee kroelt (of ze duwt haar neus er tegenaan, omdat ze eraan wil ruiken maar amper enige reukzin heeft). De reflectie van de cameralens in de vensterbank was echter zo intrigerend dat ze bevroor (zoals katten dat zo prachtig doen in de seconden voordat ze aanvallen), en ik op tijd kon afdrukken. Zowel de lens als Molly hebben het project zonder kleerscheuren doorstaan, overigens.

15 antwoorden
 1. Liefgeval
  Liefgeval zegt:

  Wat een lief poezebeest toch, heerlijk koppie! Vind het altijd best lastig om mijn poezen op de foto te zetten, ze bewegen gewoon te snel, en het kopje tegen de camera klinkt ook bekend :). En op de achtergrond zie ik Hoya Kerri :)! Ik heb er ook een, pas bij Ikea gekocht. Kon het niet weerstaan hihi.

  Beantwoorden
 2. Planet Fur
  Planet Fur zegt:

  @Dealy: Yes, she’s an Exotic Shorthair, but like many Persian cats her jaw is too short and her face lacks a good snout. 70% of the time her tongue sticks out and she often has trouble breathing. Despite her health problems, she is so so sweet and cuddly (and spoiled like every Perser cat ;-)), we love her to bits! I can very much imagine you love your two longhaired hairballs ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *