En dan nog even dit: verslag van de VT wonen&design beurs

VT wonen&design beurs - Oh Marie!
Hier op het hoofdkwartier van Oh Marie! zitten wij met het zweet op de rug al die fijne woon- en boekhappenings van deze week te verwerken. Nu klinkt ‘verwerken’ alsof we een fabriek zijn en dat zijn we geenszins. Geen lopendebandwerk voor ons, maar liefde in alles wat er op deze website komt. Dat komt ons stresslevel dan wel niet helemaal ten goede, maar jou als lezer wel, want vandaag bieden we zowaar twee gloednieuwe blogposts op Oh Marie! aan. 

Daarbij: de VT wonen&designbeurs (voorheen Woonbeurs) duurt nog het hele komende weekend en het is misschien fijn om aan de hand van onze foto’s al dan niet te besluiten naar Amsterdam af te reizen. Óf om ervoor te kiezen lekker thuis te blijven en een filmmarathon te organiseren met Anne’s filmguide. Of allebei. It’s totally up to you!

Tekst en foto’s: Marlous Snijder

VT wonen&design beurs - Oh Marie!
Anki en ik bezetten afgelopen woensdag de bloggershoek in de tuin van het VT wonenhuis. We ontmoetten daar bloglezers en Anki bracht chocolade mee. (Die pas gretig aftrek vond als ze erbij noemde dat het uit Brabant kwam. Die meid weet ook exact hoe je iets goed aan de man brengen kan. ;)) Er bleef gelukkig ook nog wat tijd over om de beurs over te gaan, om te lunchen met leuke mensen en om koffie te drinken met Mireille en Arno die samen met Wij Marcus een stand bemannen. (Vraag als je ze bezoekt even naar de ‘ouwe taart’ en kijk hoe ze reageren. *Cliffhanger!*)

Als je dacht dat het thema van de voorgaande edities van de woonbeurs ‘groen’ was, dan is de editie van 2015 ‘groen on steroids’. We zagen zoveel groen dat we er bijna over struikelden. Bijna, maar gelukkig niet helemaal, dat groen bestaat toch veelal uit cactussen. Het was trouwens nu ook weer niet zo erg dat we dachten in de lokale Intratuin beland te zijn, hoor. Overdrijven is ook een vak.

Wat direct opvalt is aan de VT wonen&designbeurs is niet alleen de naamsverandering, maar ook dat het tegenwoordig nog ‘maar’ drie vloeren beslaat. Als jouw glas halfvol is dan kan je een bezoek dus perfect combineren met een uitstapje naar het centrum van Amsterdam. Is hij halfvol, dan kan je ook lekker de tijd nemen om alles op je gemak te bekijken. (Ja, dat was een instinker.) Met de naamsverandering lijkt er een nieuwe frisse wind over de beurs te waaien, het was er dan ook opvallend druk voor een woensdag .

VT wonen&design beurs - Oh Marie!
VT wonen&design beurs - Oh Marie!
Ik ben niet het type dat in het verleden blijft hangen, maar eerlijk ben ik wel. Wat opviel: het gat dat 101 Woonideeën achterliet is ook op de beurs voelbaar. Helaas moet ik ook rapporteren dat het nog door niemand is opgevuld. Daar is het misschien ook nog wel wat vroeg voor. Kortom: 101 wordt nog steeds gemist. Dat ik het maar even gezegd heb.

Nu ik toch zo eerlijk bezig ben: waar het Ariadne at Home huis tijdens de voorgaande edities enorm verraste, viel het dit jaar nogal tegen. De inrichting lijkt wat verloren in de grote ruimte die het huis beslaat. Er ontbrak iets en dat was in ieder geval de zsa-zsa-zu van de voorgaande edities. Het Eigen Huis & Interieur huis verraste daarentegen wél. In wat in eerste instantie een blokkendoos van alleen gekleurde muren en losse wanden lijkt te zijn, liggen stijlruimtes in gecolourblockte paletten verscholen. De gastheer van het huis, in prachtig indigoblauw pak met dito bril, maakte met zijn enthousiasme het geheel af. Schoonheid (en perfectie) zitten ook in dit soort details.

Het prachtige label OntwerpDuo presenteerde haar nieuwe Novecento collectie, gebaseerd op interieurontwerpen uit vervlogen Hollandse tijden. Op zulke momenten gloei ik van trots over het feit dat ons land zulk groot talent voortbrengt.

En laten we de vaandrager van de beurs niet vergeten: het VT wonenhuis. Als enorme kleurliefhebber ben ik bij VT wonen aan het verkeerde adres, maar dat betekent niet dat het huis niet inspirerend is. Ik heb bewondering voor de wijze waarop er ieder jaar een typisch herkenbaar VT wonen concept wordt neergezet dat toch iedere keer weer totaal anders is. Geweldig vond ik de enorme koolplanten die door het huis gebruikt worden in combinatie met donkere kleuren zoals donkerblauw en zwart. Mijn huidige blauwobsessie komt trouwens niet uit de lucht vallen: kobalt- en indigoblauw zijn rap aan een opkomst bezig. Het donkere palet van het VT wonenhuis is sowieso een prettige tegenhanger van de pasteltrend en springt in op het slow-living of back-to-basics gevoel. VT wonen neemt met haar huis al een klein voorschotje op de onvermijdelijke naderende Nederlandse donkere dagen. Uitgevoerd in VT stijl kan je daar simpelweg geen winterdepressie van krijgen.

VT wonen&design beurs - Oh Marie!
VT wonen&design beurs - Oh Marie!
VT wonen&design beurs - Oh Marie!
Je kunt de VT wonen&design beurs nog bezoeken tot en met zondag. Elke dag zijn er bloggers te vinden in de tuin van het VT wonen huis, je kan hier lezen wie er het weekend is. Fijn weekend!

Foto’s van boven naar beneden:
In de keuken en woonkamer van het VT wonen huis
Plantenwand in de VT wonen tuin
Mooi gedekte tafels in de VT wonen tuin
De Novecento collectie van OntwerpDuo
Mireille en Arno van The Holy Kauw Company
Colourblocking in het Eigen Huis en Interieur huis
Goed behang – geen idee waar genomen (tja..) en de stand van Bloomon

2 antwoorden
  1. Ruth
    Ruth zegt:

    Mee een, mee eens. Niet veel wow! momenten (je benoemde uitzonderingen daargelaten), en Ariadne was idd super zwak. Bij die diep paarse kleuren van groentes hebben wij ook een poosje stil gestaan, prachtig (mooi vastgelegd ook). Oh en donkerblauw is nooit een favo kleur geweest, maar als ik t terug zie komen in bijv de Hay gymhaken…ik ben om! Had ik al gezegd dat ik t met je eens ben?

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. gezond snoepen schreef:

    […] is geschoten. Zo stonden we onder andere met een koffie&wijn bar op de VT wonen beurs (hier en hier kun je erover lezen), verzorgden we de hapjes op een benefietavond, zijn we bezig geweest met het […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *