Binnenkijken: kruisbestuiving tussen interieur- en plantenliefde

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
Zo ver als ons Club Tropicana thema uit Anne’s comfortzone lag, zo dicht ligt ons huidige natuurhistorische thema bij haar. Maar wat wil je ook als je de dochter bent van de man die onder de naam Hupie (de mascotte van de WNF rangers) antwoord gaf op ingestuurde brieven van kinderen in het rangerclubblad?

We hoefden dan ook niet lang te zoeken voor een Natural History geïnspireerde binnenkijker. Die fotografeerden we tussen neus en lippen tijdens een redactievergadering door! 

Tekst en foto’s – Marlous Snijder

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
Hé Anne! Wat leuk om jou hier te treffen. Vertel eens iets over jezelf en over je huis? Met wie woon je er?

Hey! Haha, ja leuk hè? Ik ben concept vormgever en stylist, onder andere voor brandshoots en bruiloften. Daarnaast ben ik creatief partner van Oh Marie!, wat o.a. inhoudt dat ik concepten uitdenk, de styling shoots regel, blogs schrijf en een heleboel kattenfilmpjes doorstuur naar Marlous. Arbeidsvitaminen! Iemand noemde mij ooit een creatieve duizendpoot, maar allround stylist dekt de lading ook.

Ik woon hier samen met mijn man Stefan en poes Nalu, de twee liefdes van mijn leven. O en er zwemmen wat vissen in de vijver buiten, maar die hebben geen naam en doen dus niet mee. Niet tegen Stefan zeggen hoor! We wonen hier nu bijna 9 jaar en zijn nog steeds heel blij met ons huis en met de grote tuin achter. We wonen dicht bij het centrum van Amersfoort en kunnen lopend (wat zeg ik? Rollend!) naar de supermarkt/groenteboer/Turkse bakker, dus voorlopig zitten we hier prima!

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
Wat is je vooropleiding en wat doe je zoal in het dagelijks leven?

Een paar jaar geleden heb ik mijn HBO bachelor allround styling afgerond aan Academie Artemis. Dit is een opleiding voor styling en vormgeving in Amsterdam. Geen opleiding voor watjes, want ik heb behoorlijk wat nachten doorgewerkt. Maar dat kan ook aan mijn hoge lat liggen. ;)

Inmiddels heb ik al 3 jaar mijn eigen bedrijf, Inspire Styling, en werk ik op freelance basis o.a. voor kleine bedrijven, creatieven en duurzame merken. Hiervoor style ik fotoshoots, organiseer ik ‘gatherings’ en bedenk ik volledige concepten. Daarnaast ben ik in te huren voor bruiloft styling- en planning. Ik hoop nog veel bruidsparen blij te maken met een prachtige dag! En af en toe doe ik een interieur opdracht. Zoals ik al zei: allround. Ik ben niet zo goed in één ding kiezen, daarvoor vind ik alles te leuk om te doen!

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
We komen tijdens een rondje door jouw huis heel veel planten tegen. In het echt maar ook op papier. Waarom is de natuur zo belangrijk voor jou (want daar gaan we dan maar van uit, haha)?

Ik heb echt he-le-maal niets met de natuur. Hahaha, nee ik ben wel een redelijk grote boomknuffelaar! In mijn werk is de natuur ook als duidelijke rode draad te zien. Ik word gewoon blij van groen om me heen. En van verse bloemen halen op de markt. En van door het bos lopen, of uitwaaien op het strand. Dat klinkt wel heel contactadvertentie-achtig hè?

Maar serieus, ik kan me geen leven voorstellen in een wereld zonder natuur. Ik word er gelukkig van. Ik zat vroeger al uren naar kleine beestjes en blaadjes in de tuin te kijken en deed mee met WNF-rangeracties. Waarschijnlijk ging de keuze een paar jaar geleden om vegetarisch te gaan eten ons zo goed af. Dat voelde gewoon logisch. Als we naar een stad gaan belanden we vaak ook in een botanische tuin, de rest vinden we meestal niet zo interessant (kringloopwinkels uitgezonderd!). Loop ik daar stuiterend van blijdschap door zo’n stille tuin, haha!

Planten en bloemen zien er gewoon ontzettend gezellig uit in huis! Het geeft een beetje leven, ook al laat ik nog al eens wat dood gaan (sorry cactus, dat was een beetje te veel water). En qua illustraties zoek ik het niet eens uit, alles wat ik leuk vind heeft toevallig iets met blaadjes/beestjes/bloempjes. Mijn radar staat gewoon zo afgesteld denk ik.

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
Wat is Nalu’s beste bijnaam en leukste karaktereigenschap?

Oh man, ik heb uren nagedacht over dit antwoord en ik ben er nog niet helemaal uit! Nalu heeft meer bijnamen dan ik kan bijhouden. Als ze op onze zwarte bank ligt te slapen is het Schaduw of Vlek. Of de Stagiair, als ze besluit me te helpen met mijn werk en op mijn toetsenbord gaat zitten. Ook vaak gehoord: Monster, Spook, Aap, Diva, Muts, Biggetje en Baby. Stefan stemt op Spook, maar we noemen haar vaker Aap, dus ik denk dat ik voor Aap ga!

Haar mafste eigenschap is dat ze haar tong wel eens vergeet naar binnen te halen na het wassen. Je ziet dan alleen maar 2 groene oogjes en een roze tongetje. Ze ziet er dan uit alsof ze een schroefje los heeft, maar is dan zó schattig. En ze slaapt vaak op haar rug met alle vier de voetjes in de lucht. In een kronkel, dus het is een soort yoga voor gevorderden. Haar meest irritante eigenschap is tegelijk haar liefste eigenschap. Onze diva is nogal bezitterig. En veeleisend. Dus als ik met een dekentje op de bank ga zitten staat ze meteen naast me om er bovenop te kruipen. Ook als ik lekker met mijn knieën omhoog wil zitten en dat dus eigenlijk niet kan. Maar ja, dan kijkt ze me aan met die grote zwarte kraaloogjes…verzetten is zinloos!

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
Wat is je lievelingsmuseum?

Oef, ik kom eigenlijk te weinig in musea! Centre Pompidou in Parijs heeft ooit wel een waanzinnige indruk op me gemaakt. Maar in Nederland ga ik denk ik voor Teylers in Haarlem en de Fundatie in Zwolle. Of telt de Hortus ook mee? Dan de Hortus in Leiden! Of Amsterdam. Of Utrecht.. nee, toch Leiden.

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
En de beste kringloopvondst die je ooit deed?

Jemig, wat is dit voor vraag? Kill your darlings dit! Uhm, ik denk toch de stoelen bij de eettafel. Die zijn vintage én comfortabel. Sinds we die stoelen hebben zitten we veel langer aan tafel, heel gezellig. Nu we een grotere tafel hebben trouwens ook, maar die komt van Marktplaats dus dat telt niet. Oh en het boek ‘The art of Finding Nemo’, met allemaal concept art van Pixar was echt een gouden vondst. € 3,50 en gloednieuw! Maar niets tegen de rest van de kringloopschatten hoor! Ik denk dat inmiddels 70% van ons huis van de kringloop komt. Mag het anders ook een wisseltrofee zijn?

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
Ga je binnenkort een avocado plantage beginnen?

Wij dachten meer aan een avocado bos, haha! Het begon met één pit, omdat we wilden kijken of die het zou doen. En dat hebben we daarna met andere pitten ook gedaan. Ik verslind avocado’s, dus dat ging nogal hard. En tot nu toe doen ze het eigenlijk allemaal. Oeps. Geen idee waar we ze gaan laten als ze groter worden, want in ons klimaat groeien ze volgens mij helemaal niet buiten. Misschien maar een kasje bouwen in de tuin? Het duurt overigens echt 7 jaar voor hij vruchten gaat dragen! Toch nog maar even langs de groenteboer voor de avocado’s dus.

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
Wat is de grootste misstap die je op interieurgebied maakte?

Ik denk dat Stefan heel hard ja knikt als ik zeg dat de limegroene muur in de woonkamer niet een heel goed idee was. Helemaal niet omdat er een petrolkleurige muur tegenover stond. We woonden hier net en ik was nog in mijn ‘KLEUR!!!’ fase. Ik heb het eerst nog groen geschilderd, maar ben uiteindelijk braaf terug gegaan naar wit. Een stuk beter!

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
En je guilty pleasure (op interieurgebied hè, we proberen hier geen vreemde roddels te ontfutselen)?

Ik denk mijn verzamelwoede. Elke keer met een volle tas terugkomen van de kringloop is natuurlijk niet heel slim in een steeds voller wordend huis. Onze zolder is een soort mytische plek inmiddels, waarover iedereen wel eens gehoord heeft. Het is één grote berg van servies, kleding, boeken, vazen en dozen met weet ik veel wat. Je mag er in ieder geval zeker geen foto’s maken!

Oh en ik hou niet van schoonmaken. Het kan zomaar zijn dat je een stofnest door het huis ziet waaien, net als in een western film. De vieze afwas netjes opstapelen, dat kan ik wel heel goed. Dan lijkt het in ieder geval nog behoorlijk opgeruimd.

BInnenkijken Inspire Styling - Oh Marie!
Waar kunnen we meer over jou lezen en je werk bekijken?

Nou, hier op Oh Marie! Maar ook op Inspire Styling, waar je mijn portfolio en blog kunt bekijken. Voor meer plantjes en bloemen kun je me volgen op Instagram. Voor inspiratie voor je eigen huis zou ik vooral even mijn Pinterest account bekijken, daar ben je wel een weekje zoet mee (ik zwijg verder wijselijk over verzamelwoede ;-)).

7 antwoorden
  1. Liesbet
    Liesbet zegt:

    Helemaal zoals ik me een huis voor Anne had voorgesteld. Een super inspirerende plek, daar zou ik wel eens een weekje willen komen zitten werken. Huizenruil Anne? Gent is ook leuk ;-)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *