Water met een (tropisch) smaakje

Water met een smaakje - Oh Marie!

Shirley Temple, het Amerikaanse kindsterretje uit de jaren ’30 van de vorige eeuw, wilde graag meedrinken met de volwassen na een lange filmdag. Aangezien je voor het schenken van alcohol aan een minderjarige in Amerika waarschijnlijk 500.000 keer levenslang kreeg (en oké, dat is natuurlijk geheel terecht), bedacht een barman een alcoholvrije cocktail voor haar met de inspirerende naam ‘Shirley Temple’. Ons alternatief voor de alcoholvrije cocktail is gezonder, goedkoper, mooier en minder aanstellerig dan zo’n cocktailglas waaraan kersen, citroenschijfjes of andere toeters en bellen worden gehangen. Alhoewel zo’n rietje met een honeycomb-ananas of -flamingo wel een leuke gimmick is natuurlijk!

Water met een smaakje - Oh Marie!
Je kan heel eenvoudig zelf water met een smaakje maken, door fruit en kruiden in kleine stukjes te snijden en in een kan of glas te doen. Je kan er zelfs je bidon mee vullen, als alternatief voor een gewoon flesje water en Anne vulde grote schenkkannen met grapefruit en rozemarijn en citroen en munt tijdens de lancering van Oh Marie!

De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos, wij maakten de combinatie limoen-komkommer-munt, grapefruit-rozemarijn en de evergreen citroen-munt. Als je bij de supermarkt drakenvruchten (of pitahaya) krijgen kan (wat helaas tijdens het maken van deze post niet het geval was), combineer die dan ook eens met munt. Het water krijgt er een prachtige roze gloed van. Het oog wil immers ook wat, nietwaar? Ben je meer van de hartig of een daredevil, dan is de combinatie wortel-tomaat of gember-rode peper misschien meer iets voor jou!

Je bepaalt de sterkte van de smaak eenvoudigweg door de hoeveelheid fruit en kruiden op te schroeven en natuurlijk door het wat langer te laten staan. Zet het dan wel even in de koelkast, als het buiten tropisch is.

Water met een smaakje - Oh Marie!
Momenteel zijn er weer volop foute rietjes en satéprikkers verkrijgbaar (een goede ontwikkeling, volgens ons), de flamingo’s en fruitrietjes vonden wij bij Flying Tiger.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *